close

ALL YOU NEED IS HARRODS

aaas

NEĆE VAM TREBATI MNOGO VREMENA NAKON ŠTO PRVI UĐETE U HARRODS DA SHVATITE KAKO OVO NIJE OBIČNA ROBNA KUĆA…

PIŠE: Fashion Mood Team
FOTO: Harrods.com

Harrods, jedna je od najpoznatijih robnih kuća na svetu, koja obuhvata više od 300 veličanstvenih prodajnih objekata najluksuznijih brendova, uglavnom, vrhunskog kvaliteta i za ljude velike platežne moći. Nalazi se u Knightsbridgenu na više od četiri hektara, izgrađena pre sto godina i od tada predstavlja kultno mesto za šoping a nije trebalo mnogo da se pretvori u turističku atrakciju.

Ipak, ono što mami mnogobrojne turiste je drugi sprat ove robne kuće na kojem se  smestio Harrods gift shop sa neverovatnom ponudom nosivih modnih detalja.

U svojim kornerima kolekcije izlažu najprestižniji brendovi poput Burberryja, Chanela, Iv Sen Lorana, Lanvina i mnogih drugih, a nekad se limitirane kolekcije sa dizajnerskim potpisom mogu kupiti samo ovde. Britanski couture (modni) brend Ralph i Russo, poznat po izradi najglamuroznijih haljina u modnoj industriji,  prvi put su otvorili u Harrodsu couture pa se samim tim lista njihovih kupaca drastično uvećala.

Graff

Lorens Graff, čuveni trgovac dijamantima i osnivač Graff Diamonds-a, upravo je postao deo istorije predstavljajući Graff venus, ali ono što ga čini još interesantnijim je činjenica da je pola najvećih i najboljih dijamanata u proteklom veku dobilo tretman Graff kompanije. Tokom godina Graff je rukovao najveličanstvenijim nakitom na svetu. Ovo blago kreće se od stoletnog kamenja bogatog mitom, čarolijom i intrigom, do novootkrivenih dragulja koje je Graff proizveo i oživeo. Graff je zapanjio ljude jednom od čudnih izjava. Predstavite umetničku veštinu, obratite pažnju na detalje i dizajn genijalnosti majstora. ”Moderna i klasična graciozna i ženstvena”. Graffove kolekcije nakita dostupne su u nizu prelepog dizajna i izuzetnih varijacija dragog kamenja.

Chopard

Otkrijte naše kreacije luksuznog nakita i uživajte u našim radosnim zbirkama. Pregledajte  kroz veliki izbor dragocenih komada, uključujući priveske, ogrlice, prstenje, naušnice i narukvice. Pronađite specifičan venčani nakit na našem svadbenom delu ili otkrijte jedinstvene, ručno izrađene komade u našem odelu High Jewelry Razotkrivajući sofisticirane tehnike Haute Couture, naše zbirke Haute Joaillerie vas privlače u ekskluzivni svet. Tamo kreativnost čelništva Choparda i umetničkog direktora Caroline Scheufele susreće se s tehničkom snagom naših talentovanih umetnika. Njena vizija oživljava zahvaljujući stručnim saradnicima naših ženevskih radionica, pretvarajući kamenje u blago kako bi žene isklesale na najistaknutiji način.

Harrods ima najveću parfimeriju u Londonu a, takođe, u ovom velelepnom zdanju možete probati i kolače najpoznatije svetske poslastičarnice Laduree. Na čak pet hiljada metara proteže se  ”Salon de Parfums” sa bogatom ponudom ekskluzivnih i retkih parfema među kojima su By Kilian, Tom Ford, Henry Jacques, Roja Dove, Bond NO.9, Guerlain, Clive Christian i drugi…

Najbolji popodnevni čaj u Londonu

Francuska modna kuća Dior otvorila je na četvrtom spratu svoj pop up prekrasan kafić, osmišljen sa ljubavlju prema dekoru 18. veka sa hrpama ružičastih ruža na stolicama, gde se ujedno služe slane karamele, torte izrađene od sezonskog voća, lavandama karons, sendvič od tartufa plus šampanjac i čaj stvoren od vlastitih timara Harrodsa.

Egipatska dvorana jedan je od primera raskošnog unutrašnjeg uređenja ovog luksuznog šoping centra.

Dodijev otac je  u Harrodsu postavio dva spomenika, jedan u obliku piramide s njihovim portretima, čašom umazanom Dajaninim ružem s njihove poslednje večere i prstenom koji joj je Dodi kupio dan pre pogibije. Drugi čine bronzani kipovi dvoje zaljubljenih u plesnom zagrljaju, držeći zajednički u rukama golubicu, rad 80-godišnjeg Billa Mitchella, dugogodišnjeg unutrašnjeg arhitekte za Harrods.

Tags : harrodsluksuzni brendovi