close

MODNI ILUSTRATOR ARTURO ELENA

3333

Arturo Elena je najpoznatiji španski modni ilustrator, koji živi i radi u saragosi. godinama je sarađivao sa vrhunskim dizajnerima i modnim časopisima, uključujući Cosmopolitan Spain, Elle, Victorio & Lucchino, Roberto Verino, Audemars Piguet i druge.

PIŠE: Jean Fas
ILUSTRACIJE: www.arturoelena.com

Njegov modni crtež je prepoznatljiv po izduženim figurama sa obojenim mikrodetaljima, a ljudska figura, životinje i dr. maksimalno su stilizovani. Arturo Elena je modni crtač bez premca i danas.

Njegova karijera traje preko 25 godina. S vremenom svoju tehniku crtanja nije promenio. I dalje precrtava sa modnih fotografija na papir, najrazličitijim bojicama, flomasterima, pastelima, tačnije – kombinovanom tehnikom uz upotrebu kolaža. Na njega su najveći uticaj imali ilustratori  Rene Gruau i Stefano Canulli, kojima se divio i čiji put je želeo da sledi.

 

 

Pred samo skiciranje dugo razmišlja o klijentu i njegovom stilu i vrlo je detaljan. Najdraža serija modnih ilustracija mu je ona koju je radio za brend Custo Barcelona. Arturo Elena misli da je modna industrija jednako teška kao i svaki drugi posao, ali je najvažnije stalno raditi i uvek se usavršavati. Arturo Elena je mnogo doprineo španskom dizajnu.

Njegove modne ilustracije dobile su i nacionalna i međunarodna priznanja i pojavljivale se u prestižnim publikacijama. Arturo predaje tehnike crtanja na Instituto Europeo di Design u španiji. Najveća galerija modnih ilustracija može se videti na njegovom Instagram profilu https://www.instagram.com/ arturoelena_official/

Tags : arturo elenamodni ilustrator