close

WAIKIKI RESORT I MARINA BANOVIĆ ODUŠEVILI GOSTE I MEDIJE

Untitled

More, plaža i moda – recept za uspeh

Piše: Sanja Prelević
Fotografija:  DMS Solutions

Koliko se moda prati na plažama, poznato je od vremena naših baka i mnogo pre njih, ali koliko je važna prezentacija novih modnih predloga i koliko to može biti istovremeno avangardno i jednostavno, pokazala je crnogorska modna kreatorka Marina Banović Džuver 21. jula revijom na plaži Waikiki u Seljanovu kod Tivta.

Marina je ovog puta otišla korak dalje i za potrebe promocije popularnog kompleksa kreirala letnju kolekciju pod nazivom Waikiki Resort 2018., koja se već na prvom predstavljanju pokazala izuzetno privlačnom za sve žene koje su je videle. Kolekcija je napravljena od prirodnih materijala – pamuka, lana, svile, a sve u skladu sa svetskim modnim trendovima.

Lagane, izuzetno popularne košulja-haljine izrađene u već prepoznatljivom stilu Marine Banović Džuver i obogaćene pamučnom čipkom, fensi lanene prugaste i šarene pantalone u neboplavim, nežnozelenim i tonovima peska u kombinaciji sa štampanim pamukom i veoma moderne haljine sa karnerima i na preklop uz slamene šešire i lanene torbe kombinacije su koje bi ponela gotovo svaka žena koja prati modu i zna šta se nosi leti.

Kolekcija je izazvala opšte oduševljenje gostiju i velikog broja medija, koji su događaj pratili upravo zato što je ispunio sve što se od autorske modne linije očekuje: predstavila je modele potpuno prikladne ambijentu Waikiki i drugih plaža, apsolutno je u trendu i zrači prijatnim osećanjima koje izaziva oštar morski vazduh i čista modroplava voda uvale na kojoj se nalazi Waikiki plaža, kao i romatikom kojom ovaj prostor odiše.

Održana revija je nastavak slične priče lansirane prošlog juna na istom mestu, sa kojom je otvoreno leto 2017., a minuli modni događaj isplaniran je kao deo julskih promotivnih aktivnosti Waikiki Resorta, ali je, sudeći po reakcijama novinara, uveliko prevazišao te okvire.

Na osnovu komentara oduševljenih gostiju iz Dubaija i Moskve može se zaključiti da su modeli takvi da mogu konkurisati bilo kojoj letnjoj kolekciji prikazanoj na modnim revijama u Parizu, Rimu ili Milanu.

Marina Banović Džuver je novinarima rekla da je želela da dizajnira koloritnu i razigranu letnju kolekciju isključivo od prirodnih materijala i da žene koje budu nosile modele osećaju prijatnost najfinijih tkanina na letnjim temperaturama.

U odnosu na prošlogodišnju kolekciju, koja je bila inspirisana divljom lepotom crnogorskih plaža, kakva je Waikiki, gde je i predstavljena, ova kolekcija je inspirisana muškom košuljom, koja je preoblikovana u žensku haljinu.

Ne odstupajući od karakterističnih radova – ručnog rada, veza, kao ni od elemenata prisutnih na muškim košuljama, kreatorka je muški princip oblikovala u ženstvenu priču.

„Modeli su rađeni od prirodnih materijala – lana, pamuka i svile, i svi su nisko gramažni jer je veoma bitno da se u ovom periodu haljine što manje osećaju na telu“, objasnila je Marina Banović Džuver.

„Sloboda koju predstavljeni modeli nude, lepota tkanina, boje ovdašnje prirode preslikane na najfinijim materijalima, oslikavaju upravo ono što se nudi na moru i u Crnoj Gori. Za modele se odlučuju ne samo Crnogorke nego i žene koje dođu u Crnu Goru na odmor i žele da ponesu nešto autentično”, kazala je kreatorka, ističući da haljine iz kolekcije nisu samo za plažu nego i za šetnju, za ugodan odmor i na severu i na jugu.

Svoju prezentaciju Marina Banović Džuver je dopunila večernjim haljinama butika Nina’s iz Budve i kupaćim kostimima Marije Šćekić jer to, kako je naglasila, zahtevaju kolekcije iz kategorije cruise ili resort. I ovog puta pokazalo se da za modele Marine Banović stalno vlada veliko interesovanje jer uz elemente dizajnerskog, estetskog i avangardnog imaju i notu svakodnevne nosivosti.

„Ako model nema elemente nosivosti, onda niste uspeli. Ta ergonomičnost je vrlo značajna, a najbitniji je odabir tkanina i udobnost“, zaključila je kreatorka, koja je najavila novu kolekciju za 21. septembar u Podgorici povodom zatvaranja Podgoričkog kulturnog leta. U pitanju je kolekcija inspirisana etno motivima pod nazivom Poljem se vija.

Najavljujući male kolekcije na određene teme, kreatorka je sigurna da će i narednog leta predstaviti novu kolekciju na plaži Waikiki.

Waikiki Resort je i zvanično uključen u grupu Plot Media, a njen direktor Aleksandar Plotnikov je uručio zahvalnicu vlasniku Ljubu Arsiću. Zahvalnicu je za svoju podršku dobila i modna kreatorka Marina Banović Džuver.

„Pored toga što prati svetske trendove kada je turistička ponuda u pitanju, Waikiki Beach Resort je i društveno odgovorna kompanija”, kazao je Plotnikov i istakao da su ovom turističkom, modnom i zabavnom događaju prisustvovali i njihovi partneri iz Turske, Italije i Holandije.

U revijalnom delu programa nastupio je Danijel Alibabić, a za fotoGrafije bila je zadužena firma DMS Solutions.
Pored udobnosti na peščanoj plaži dugoj 115 metara, Waikiki Resort turistima nudi i odličan izbor hrane, kao i kvalitetan smeštaj u apartmanima.

Tags : marina banovic